13 de març 2012

Diari menstrual


referents



esbossos



procés

resultat final.
serigrafia sobre compreses









detalls

El Diari menstrual és un projecte que busca explorar l'estètica de la menstruació i compartir-ne la vivència sense complexes.

Neix de la voluntat de registar les taques en adonar-me que cadascuna és singular i única, amb l'afegit de la controvèrsia que pugui crear una obra que tracti un tema encara tabú com és la menstruació.

Decideixo doncs crear un 'diari menstrual': com un diari personal corrent (íntim, igual que la regla) però les pàgines del qual siguin compreses i on les vivències siguin explicades en forma de taca. Aquestes taques reproduiran amb una certa exactitud el color i la forma de la original i aniran acompanyades per la data i l'hora en què la taca vertadera va ser produïda.

El procés consisteix en fotografiar les compreses una cop usades i a partir q'aquestes fer esbossos de les taques amb aquarel·la sobre paper per poder després estampar-les sobre compreses amb diverses capes de tinta mitjançant la tècnica de la serigrafia.

A l'hora de presentar-lo, i seguint la lògica del diari, cada compresa anirà acompanyada d'un cartell on contarà la data i l'hora en què es produí la taca original. No respondrà al format llibre sinó que penjaran de la paret en filera horitzontal, ordenades cronològicament, i sostingudes només per la banda adhesiva que duen al dors.

L'objectiu és mostrar una visió de la menstruació com a procés natural, superant l'aversió que pot provocar en un principi tot trobant-li facetes artístiques.

Consta de 9 compreses; les corresponents a un cicle.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada